56 ucapan ulang tahun bahasa Jawa paling mengesankan

- Author

Sabtu, 9 September 2023 - 02:32 WIB

facebook twitter whatsapp telegram line copy

URL berhasil dicopy

facebook icon twitter icon whatsapp icon telegram icon line icon copy

URL berhasil dicopy

Kawruh Basa – Bagi sebagian orang ucapan ulang tahun adalah sesuatu yang sangat membahagiakan, membuat terasa diperhatikan, disanjung, apalagi yang mengucapkan adalah orang tercinta.

Mungkin hanya sebuah ucapan lewat WA atau media sosial lain, namun sebuah ucapan ulang tahun akan menambah lengkapnya hari bahagia tersebut.

Dalam bahasa Jawa ulang tahun disebut ambal warsa. Dalam mengucapkan hari ultah orang Jawa memiliki ucapan tersendiri yang terkadang terasa lebih halus dan mengesankan.

ADVERTISEMENT

SCROLL TO RESUME CONTENT

Apalagi bagi yang sedang dimabuk asmara, ucapan ambal warsa akan membuat kita seakan tersanjung setinggi langit.

Nah, bagi anda yang ingin mengucapkan selamat ulang ulang tahun menggunakan bahasa Jawa baik ngoko maupun krama, berikut contohnya:

Ucapan ulang tahun bahasa Jawa paling mengesankan

  1. “Sugeng ambal warsa kanggo jiwa sing paling ayu ing bumi iki. Muga-muga Gusti mberkahi sampeyan kanthi katresnan sing akeh.”
  2. “Sugeng ambal warsa! Dina iki dina istimewamu. Ojo lali ngrameke karo wong sing mbok tresnani!”
  3. “Sugeng ambal warsa. Muga-muga antuk kabagyan kang linuwih”
  4. “Urip mung cendhak. Sugeng ambal warsa lan mesem ngguyu!”
  5. “Tambah tuwa iku ora nyenengake, nanging sampeyan bisa nggawe luwih gampang. Sugeng ulang taun, cak!”
  6. “Sugeng tanggap warsa, mugi tansah pinaringan umur panjang, sehat wal afiat, lan tansah mbudidaya anggenipun nglampahi gesang. Kasil mbotene mbenjang menika dipun temtokaken dening sedaya upaya ing dinten menika.”
  7. “Dina iki dina sing istimewa! Sugeng ambal warsa. Langgeng lan seneng.”
  8. “Sugeng tanggap warsa, panjang yuswa lan sehat terus.”
  9. “Sugeng tanggap warsa. Dadi wong sing luwih apik.”
  10. “Sugeng ambal warsa, panjang umur lan tansah bungah.”
  11. “Senengna atimu, dina iki ulang tahun sing istimewa banget.”
  12. “Sugeng ambal warsa. Muga-muga dina iki dadi dina sing paling apik kanggo sampeyan.”
  13. “Seneng saiki, sesuk lan sakteruse. Sugeng ambal warsa.”
  14. “Dina iki, aku ndedonga kanggo berkah, kabungahan, lan katresnan kanggo sampeyan. Sugeng ambal warsa!”
  15. “Sugeng ambal warsa, mugi-mugi warsa enggal menika paring kabingahan, berkah, sukses lan marem.”
  16. “Muga-muga taun iki luwih apik tinimbang taun kepungkur kanggo sampeyan. Selamat ulang tahun!”
  17. “Muga-muga ulang tahunmu dadi awal sing anyar kanggo kabeh sing diimpi-impi! Sugeng ambal warsa!”
  18. “Muga-muga ulang tahun iki nggawa kabeh rasa seneng lan berkah sing pantes.”
  19. “Muga-muga ulang tahunmu diisi kanthi nyenengake, ngguyu lan bungah!”
  20. “Sugeng ambal warsa! Muga-muga ulang tahunmu dadi wiwitan sing apik kanggo taun ngarep.”
  21. “Sugeng ambal warsa! Muga-muga Gusti Allah ngisi dina iki kanthi kabungahan, kekuwatan lan katresnan!”
  22. “Muga-muga kabeh kekarepanmu bisa kawujud! Sugeng ambal warsa!”
  23. “Muga-muga dina iki diisi sunaring srengenge lan eseman, ngguyu lan katresnan. Sugeng ambal warsa!”
  24. “Sugeng ambal warsa, mugi-mugi dinten punika tansah dados dinten ingkang istimewa kangge penjenengan.”
  25. “Sugeng ambal warsa! Mugi-mugi tansah pinaringan sehat wal afiat.”
  26. “Muga-muga Gusti mberkahi sampeyan lan menehi katentreman lan kebagian. Sugeng ambal warsa!”
  27. “Sugeng ambal warsa. Kanugrahaning Gusti tansah nuntun panjenengan dhateng karaharjan lan kamulyan.”
  28. “Muga-muga Gusti Allah maringi berkah sing dipilih ing dina iki! Sugeng ambal warsa!”
  29. “Muga-muga taun ngarep nambahi rasa seneng ing uripmu. Sugeng ambal warsa!”
  30. “Muga-muga Gusti Allah maringi berkah sing akeh banget ing dina ulang tahun iki!”
  31. Muga-muga dina sing apik, tansah sinanding kabagyan ing salawas-lawase. Sugeng tanggap warsa!
  32. Muga-muga dina iki nggawa kabeh sing dikarepake! Sugeng tanggap warsa!
  33. Sugeng ambal warsa, kanca! Mugi-mugi dinten menika kebak kabingahan, katresnan lan taun-taun ingkah kebak berkah saking Gusti Allah.
  34. Sugeng tanggap warsa. Aku ndedonga kabeh kepinginan sampeyan kawujud.
  35. Kita kabeh pengin sampeyan ing dina iki kebak rasa seneng. Sugeng tanggap warsa!
  36. Seneng kanggo dina iki, amarga sampeyan lair nggawa berkah lan inspirasi kanggo kabeh. Sugeng tanggap warsa!
  37. Sugeng tanggap warsa. Muga-muga entuk apa sing dikarepake lan nemokake apa sing digoleki. Sugeng ambal warsa kancaku!
  38. Sampeyan luwih tuwa, sampeyan luwih wicaksana. Sugeng tanggap warsa.
  39. Sugeng tanggap warsa. Sampeyan ora katon tuwa, nanging sampeyan uga ora katon enom.
  40. Lalekno masa lalu, wis liwati. Aja mikir masa depan, durung teka. Urip ing saiki amarga iku hadiah. Sugeng tanggap warsa.
  41. Mugi tansah pikantuk rahayu ingkang langgeng. Sampeyan dhewe minangka hadiah lan sampeyan pantes sing paling apik. Sugeng tanggap warsa.
  42. Sampeyan luwih tuwa tinimbang wingi, nanging aja kuwatir, sampeyan luwih enom tinimbang sesuk. Sugeng tanggap warsa.
  43. Muga-muga sampeyan ngerti sepira gedhene tresna dina iki! Sugeng tanggap warsa!
  44. Dina iki dina sampeyan lair ing donya kanggo kula. Aku matur nuwun banget. Sugeng tanggap warsa anakku
  45. Sugeng ambal warsa sayang! Ngrayakake dina iki kaya mung sampeyan lan ora ana wong liya!
  46. Umur mung angka, nanging sampeyan dudu wong biasa. Sugeng ulang taun, wong sing dak tresnani!
  47. Ora perduli sepiro umurmu, selagi isih enom kowe bakal ngrasakake urip! Sugeng tanggap warsa!
  48. Sugeng tanggap warsa! Muga-muga dina sampeyan diisi karo katresnan, ngguyu lan kenangan sing nyenengake!
  49. Srengenge ora padhang kaya kowe. Sugeng ambal warsa, kekasihku!
  50. Sugeng ambal warsa kanggo manungsa favoritku ing planet iki!
  51. Sugeng ambal warsa kanggo sampeyan! Setaun luwih tuwa lan muga-muga luwih wicaksana.
  52. Yang, iki ulang tahunmu! Iki taun sing apik tenan sing diisi katresnan, Sugeng ambal warsa.
  53. Sugeng ambal warsa kanggo sampeyan lan muga-muga kabeh impen sampeyan bisa kawujud.
  54. Sugeng ambal warsa kanggo awakmu sing apik tenan! Muga-muga taun iki nggawa akeh kabungahan lan kamakmuran.
  55. Dina iki mengeti tekane sampeyan ing bumi. Sugeng ambal warsa!
  56. Sugeng tanggap warsa malih. Ayo dirayakne bareng-bareng!

Baca juga 23 ucapan ulang tahun bahasa Jawa untuk orang tua

Berita Terkait

4 jenis Tembung Camboran Bahasa Jawa, pengertian dan contohnya
Keratabasa Bahasa Jawa yang populer sepanjang masa
159 Nama Pohon, Daun, Bunga, Buah-buahan, dan bijinya dalam bahasa Jawa
Contoh undangan pernikahan bahasa Jawa pengantin wanita
Wangsalan: pengertian, jenis dan 22 contoh kalimatnya
Bahasa Jawa kecewa dan artinya
Arti loro ati bahasa Jawa
Apa bahasa Kramane ibu lunga menyang pasar?
Berita ini 42 kali dibaca

Berita Terkait

Senin, 27 Mei 2024 - 16:23 WIB

4 jenis Tembung Camboran Bahasa Jawa, pengertian dan contohnya

Senin, 27 Mei 2024 - 16:23 WIB

Keratabasa Bahasa Jawa yang populer sepanjang masa

Senin, 27 Mei 2024 - 16:20 WIB

159 Nama Pohon, Daun, Bunga, Buah-buahan, dan bijinya dalam bahasa Jawa

Senin, 20 Mei 2024 - 23:36 WIB

Contoh undangan pernikahan bahasa Jawa pengantin wanita

Jumat, 10 Mei 2024 - 22:50 WIB

Wangsalan: pengertian, jenis dan 22 contoh kalimatnya

Sabtu, 4 Mei 2024 - 14:46 WIB

Bahasa Jawa kecewa dan artinya

Sabtu, 4 Mei 2024 - 13:07 WIB

Arti loro ati bahasa Jawa

Minggu, 17 Maret 2024 - 22:37 WIB

Apa bahasa Kramane ibu lunga menyang pasar?

Berita Terbaru

Aksara Jawa

Paramasastra Basa Jawa Baku jangkep aksara Jawi lan Sandhangane

Selasa, 28 Mei 2024 - 10:46 WIB

Aksara Jawa

Aksara Jawa: Penjelasan dan maknanya

Selasa, 28 Mei 2024 - 10:44 WIB

Artikel

Pengertian Kebudayaan menurut orang Jawa dan secara umum

Selasa, 28 Mei 2024 - 10:43 WIB

Bahasa Jawa

4 jenis Tembung Camboran Bahasa Jawa, pengertian dan contohnya

Senin, 27 Mei 2024 - 16:23 WIB

Bahasa Jawa

Keratabasa Bahasa Jawa yang populer sepanjang masa

Senin, 27 Mei 2024 - 16:23 WIB